Kulturhuset har badeanlegg og bibliotek lett tilgjengelig. De har en av landets beste kinoer hvor de daglig viser 4-6 forestillinger. Galleriet har besøk av gode kunstnere. De har en sal med det beste AV-utstyret mellom Lillehammer og Trondheim, hvor det jevnlig er konserter, teater, stand-up, show og annet. 

Her er de kulturarrangement og utstillinger som gjenstår i mars 2014. 

20.mars - Trippel Dose Dans (RT)
Riksteatret inviterer til mesteraften signert tre av Norges beste unge koreografer. Multikunstneren Alan Lucien Øyen, huskoreograf ved Den Norske Opera & Ballett, er kjent for sine sjangeroverskridende verk der han blander dans, film og teater. Stian Danielsen viser sitt siste og kritikerroste verk Grip. Ludvig Daae har vist sine forestillinger i en rekke land i Europa og Norge. I MM, som er med i dette tredelte programmet, gjør han en humoristisk virtuell duo med seg selv. 

21.mars - Klypa Seiler i beltestredet

Klypa kommer med et nytt og "steikje" sprøtt show fra fergeriket Sunnmøre. Thomas N. Ryste er i storslag og utgjør de litt uvanlige typene som nå er allemannseie. Tittelen røper at Klypa fremdeles kaller en spade for en spade og at vi her blir presentert saker som den vanlige mannen i gata gjerne holder for seg selv! Selvfølgelig får du også denne gangen møte den irriterende positive Strila-Petter, den litt "enkle" Palle som strever med livets opp-og nedturer og sist men ikke minst Kjell "Kjellen" Bigset som fortsatt er like selvopptatt og skråsikker på det meste her i livet. 

22.mars-10.april - Ive Hagen

Ive Hagen er en anerkjent tekstilkunstner med mange års virke bak seg. Hun har deltatt i separat- og gruppeutstillinger i inn- og utland. Til Oppdal kommer hun med et kjoleprosjekt knyttet opp mot pilegrimsvandringer og andre vandringer i Norge og andre land. 

23.mars - Sør-Trøndelag Orkesterforening Vårkonsert

Sør-Trøndelag Orkesterforening er en sammenslutning mellom Trondheim Byorkester og Midt-Trøndelag Symfoniorkester og består av ca. 60 amatørmusikere fra Trondheim og Trøndelag. Til Oppdal har de invitert med seg gjestesolist Marianne Thorsen - norsk fiolinist, utdannet ved Royal Academy of Music, London, hvor hun fra 2001 er professor. Det er verker av bl.a. Johan Svendsen og Jean Sibelius som står på repertoaret. 

28.mars - Russerevy

Russen 2014 braker løs med en revy på "ville veier"! Den skal presentere årets kull på best mulig måte; uten en (rød) tråd. (neida, joda). Kullet har vært ivrige og kreative, og har planlagt en forrykende revy med mange morsomme og spektakulære sketsjer. Russen håper så mange som mulig tar turen til Oppdal Kulturhus den 28. mars, dette blir god magetrening.

30.mars - Stjernedryss

Oppdal juniorkorps inviterer til sin tradisjonelle stjernedrysskonsert, hvor medlemmene også blir hedret med årlige stjerner og medaljer for sin innsats i korpset. Vi kårer også årets musiker og årets driller. På Stjernedrysskonserten vil du få se fantastiske drillere, høre superflinke aspiranter og et groovy storband, samt perler fra hovedkorpset.