Det er noe spesielt med det å besøke fjellet midt i uken. Du er alene. Du legger merke til andre ting når du er alene, og du finner selskap i fjellene rundt deg. Det er ikke alle forunt å kunne dra på topptur på en tirsdag. Men noen ganger, når innboksen din er så full at den nesten renner over, du har mistet kontrollen på husarbeidet og kollegaen aldri slutter å ringe, er det godt og nesten nødvendig, og av å til kunne slippe alt og stikke til fjells. 

Storlidalen er stille på en tirsdag. Det er som den lader batteriene til helgas innrykk, og bare nyter å få ligge i fred et lite øyeblikk. Likevel var omgivelsene rause denne tirsdagen, og hilste oss velkommen med skyfri himmel og vårslush. Dunjakka som lå nederst i sekken, forble liggende der i godt selskap av både vanter, luer og fleecejakker.

Nonshøa (1532 moh) er en flott tur enten du foretrekker fjellski, eller randonee. Fra parkeringa ved Bortistu, tar det ca. 3 timer opp. Etter en liten anmars fra Bortistu, bærer det opp Grugguskaret. Når du befinner deg på rundt 1300 m dreier du nordvest mot toppen. Er du heldig ser du alle fjellkaramellene i området fra toppen.

Husk kart og kompass og ellers alt som hører hjemme i en sekk.  

God tur!