Påsken er en fantastisk tid. Å kunne disponere tiden til akkurat det vi vil, uten å føle et snev av dårlig samvittighet, er ekte frihet. Enten dette betyr å vende tilbake til en noe primitiv livsstil, med utedo og yatzy i Gjevilvassdalen, eller om det betyr lange dager på ski og afterski i Vangslia, kan ingen nekte for at årets påske var noe for seg selv. I år slapp vi å skynde oss ut på skitur før snøen smeltet bort. Vi slapp også påtvungen utetid i kulde og snøstorm, bare fordi det er det påsken handler om for mange. I år var det hele kun en fryd. Skiføret inviterte alle til å være verdensmestere, mens solen malte solbrillene våre på ansiktet vårt. 

Påsken er nå dessverre over for denne gang, og nå er det på tide å vende nesen mot våren. Hurra for Norge, som har fire årstider! Dette gir oss ALLTID, noe nytt å glede seg over. Toppturer i Storlidalen på vårslush, sene bål- og teltkvelder. Å se på at naturen våkner til liv litt etter litt, og høre vannet som etter en langt vinter i dvale, begynner å sildre igjen. Og kunne gå langs en tørr veg i rene joggesko uten å bli våt eller møkkete. Å dra ut uten å måtte skifte til varme klær, smøre ski og pakke utstyr i sekken. Å sykle på Rauhovden eller klatre i Ishoel. Å igjen gjøre et tappert forsøk på å så blomster og urter. Å lese bøker ute. Å dra til fjells for å fiske. Om våren blir alt så tilgjengelig og lettvint, noe som bør benyttes på alle plan. 

 Som jeg gleder meg til våren i Oppdal. Ha en strålende arbeidsuke!