Har du noen gang prøvd stisykling? Har du prøvd det, så er du nesten garantert hekta. Har du ikke prøvd det, så bør det prøves! Stisykling er en perfekt aktivitet for de som liker å være ute, og det vil gi deg et nytt perspektiv på hvordan en behagelig søndagstur kan forhandles til et eventyr. Det er mange som mener at stisyklingen i Oppdal er i norgestoppen. Ivrige syklister har bygget, og ryddet stier, slik at vi skal kunne ha glede av stiene. Her finner du stier for nybegynnere, og for viderekomne. Svarthaugen, Rauhovden eller Bårdsfjellet er fine alternativ for de litt mer erfarne rytterne. Kåsen er et flott sted å begynne.

Liker du ikke å sykle? Da er det bare å ta beina fatt. Her kan du velge og vrake!

Det finnes mange gode alternativer for fine fotturer, med utgangspunkt fra sentrum, eller med en kort kjøretur fra sentrum. Kåsen og Hovden kan enkelt nås fra sentrum, mens Rauhovden eller Svarthaugen kan bestiges etter en kort kjøretur eller med sykkel. Ønsker du en lenger dagstur finnes det en rekke topper du kan nå fra Storlidalen eller Gjevilvassdalen.