Det har vært en kjølig sommer så langt, og den solbrune fargen har latt vente på seg. Likevel er sommeren best i Norge. Uansett vær. Det er jo mye å gjøre selv om det drypper litt fra himmelen. Her er mine forslag:

Trekanten i Trollheimen - turen mellom Gjevilvasshytta, Jøldalshytta og Trollheimshytta ligger på Turistforeningens liste over de 10 mest populære fjellturene i landet. Det er flott å starte turen fra Gjevilvasshytta eller Jøldalshytta, men kan også startes fra Trollheimshytta. Første etappe fra Gjevilvasshytta til Jøldalshytta er en fin dagstur gjennom de østlige, slakere deler av Trollheimen. Det finnes tre alternative merkede ruter for turen videre til Trollheimshytta påfølgende dag. "Normalruta" over Geithetta, gjennom Svartådalen eller ruten over Trollhettas tre topper. Turen tilbake til Gjevilvasshytta over Mellomfjell er en flott og variert tur med spektakulær utsikt underveis.

Fisking - En flott aktivitet for gråværsdager! Oppdal Bygdealmenning har rundt 120 fiskevann, smått og stort medregnet. Ørret er dominerende fiskeslag og røye finner du i omtrent 30 vann. Det selges døgnkort, ukeskort og sesongkort. For mer info om fisking i Oppdal se Oppdal Bygdealmenning sine sider.

Gondoltur - Gondolen opp til Hovden er en flott måte å komme seg litt opp i høyden på. Fra toppen har du flott utsikt, og gode turmuligheter. Er du glad i å sykle utfor, bør du ta med sykkelen og teste deg på utforløypen som går fra toppen. 

Stisykling - Er du derimot glad i å sykle i terreng, men ønsker en mindre krevende tur, finnes det nok å ta av. Oppdal kryr av fantastiske sykkelstier. Se VPG sin stisykkelguide for Oppdal og omegn her, eller kjøp den rykende ferske guiden på VPG i Oppdal sentrum.Uvssætra - I idylliske Dindalen finner du Uvssætra. Hjemmelaget rømmegrøt, flott landskap og et imponerende utvalg husdyr kan du oppleve her. Også hit er det flott og sykle.

Rauøra - Nekter du å godta at det er litt kjølig og akter å bruke dagen på en deilig sandstrand, kan du dra til Rauøra i Gjevilvassdalen. Oppdals egen sydenstrand strekker seg over 1,5 km og byr på en spektakulær utsikt over fjellene i Gjevilvassdalen og Trollheimen.

Moskussafari - Denne majestetiske kjempen som holder til på Dovrefjell, bør absolutt beskues. Både Oppdal Safari og Kongsvold Fjeldstue tilbyr guidede turer. Se her for mer info.

Velvære - På Skifer Hotel kan du skjemme deg bort med en deilig drømmedag. Se Minera Velvære for mer info.

Innendørs bad - På en riktig regnværsdag kan det være godt å slappe av innendørs. I Oppdal Kulturhus finner du et badeanlegg for både store og små.