Det var umulig å ikke støte på en glad og/eller litt medtatt syklist i Oppdal denne lørdagen. Over alt vrimlet det av mennesker i fargerike trikoter, noen med litt stivere ganglag enn andre. Uansett kan ingen som ikke selv deltar, si noe på det. For de som ikke selv mot nok til å dra på deg trikoten og et startnummer, svinge seg opp på sykkelsete og stille til start, har ingen rett til å gjøre noe annet enn å følge det hele med beundring.

Værmeldingene har vært av ymse sort den siste tiden, så det var generøst av værgudene å holde tilbake regnværet til syklistene begynte å krysse målinja. Det kunne vært en helt annen historie, sommeren tatt i betraktning. At det ikke ble en gjørmefest kan nesten sies å være intet mindre enn et mirakel. 

Årets arrangement gikk av stabelen samtidig som maraton-NM, noe som førte til at mange av favorittene ikke stilte til start. Både oppdals egen jernkvinne, Hildegunn Gjertrud Hovdenakk og seiersherre ganger fem (!), Ola Kjøren  glimtet til med sitt fravær i år. Det ble Fredrik Willmann som til slutt gikk av med seieren. Anne Nevin var best av damene. Gratulerer til dere!

Følg med på sykkel.enern.com for fullstendige resultatlister. Og ikke glem å meld deg på til Fjellenern søndag 13. september!