– Etter ett års prosjektering gleder vi oss stort til at folk skal kunne bruke turportalen. 22 turer fra Oppdal ligger klare inne på nettsida, sier Margrete Blokhus i OPPDAL:365 AS i en pressemelding.

Tidligere har Blokhus, Kristin Riise og Martin I. Dalen markedsført Oppdal gjennom magasinet OPPDAL:365. Nå utvider kommunikasjonsbyrået med distribusjon av turer. De samarbeider blant annet ONF-prosjektet Opplev mer av Oppdal og sportsbutikken VPG.

– Nettsida inneholder turer på sykkel og til fots i ulike vanskelighetsgrader. Vi har forsøkt å fordele spekteret slik at både barnefamilier, mosjonisten, pensjonisten og eventyreren skal finne turer som passer seg. På Turapp Oppdal finner man toppturer, vandreturer, stisykling, tursykling og klatring. I vinter blir det gjort plass til langrenn, isklatring, fjellskiturer og randoneeturer, forteller Riise.

Turapp Oppdal blir et nytt utstillingsvindu for merkevaren Oppdal. Lekre bilder, gode turbeskrivelser og kart skal gjøre det lettere for folk å oppdage kvaliteten Oppdal har som destinasjon.

– Vi oppdalinger er så heldige som bor tett på alle de turmulighetene. Nå er det på tide at vi forteller til resten av verden hvor flott bygda vår er. Turapp Oppdal er noe helt nytt og jeg er helt sikker på at dette blir populært – både for hytteoppdalinger og turister, men ikke minst oppdalingene selv, påpeker Blokhus.

Den nye nettsida vil også kunne lastes ned som en mobilapplikasjon, slik at man kan bruke Turapp Oppdal som et turverktøy.

– Denne løsningen er klar fra midten på september. Å kunne bruke den som en applikasjon betyr at GPS-funksjonen på mobilen din kobles opp mot Turapp Oppdal og slik automatisk vil kunne se hvor man befinner seg på kartet. Du vil jo også kunne dele turene med dine venner på sosiale medier, noe som igjen har en markedsføringsverdi for Oppdal som reisemål, forteller Riise.

OPPDAL:365 håper at flere kommer seg ut på tur og forsikrer om at den digitale turportalen, er enkelt i bruk.

– Du er bare ett tastetrykk unna å komme deg ut på en sti du kanskje aldri før har gått. Start turen på Turapp Oppdal, smiler Blokhus.