19. september:                                Sol i skuggeskog - RELEASEKONSERT

Gripende melodier… Jordnært, melodiøst og ekte… Et vakkert album… Dette er kunst…

Slik ble debutalbumet «Livet» beskrevet av norsk presse da det kom ut høsten 2013. Med albumet gjorde Sol i skuggeskog seg for alvor bemerket som et nytt og friskt tilskudd til den norske musikkscenen.September 2015 slipper Sol i skuggeskog sitt andre album. Med nyinnspillingen viser bandet at de viderefører sitt særegne musikalske uttrykk samtidig som de stadig trekker musikken i nye retninger. Utgivelsen feires med releasekonsert i Oppdal kulturhus. Kom og bli med på feiringen!23. september:        Til skogs med Arne Nævra – Frivilligsentralene i Oppdal og Rennebu

Det blir villmarkssus og dyreopplevelser i Oppdal kulturhus når en av Nordens mest profilerte naturfilmskapere, Arne Nævra, kommer på besøk søndag 20. september. Nævra har laget et utall naturprogrammer for NRK.  Alle naturinteresserte satt lenket til TV-skjermene da hans siste serie, Norske Naturperler, som han lagde sammen med Torgeir B. Lande, ble sendt i fjor. Gjennom filmkåseri med levende bilder på stort lerret kan du ta del i Nævras utrolige natur- og dyreopplevelser. Nævra holder ikke mange forestillinger som denne, og natur- og friluftsinteresserte mennesker i området får dermed en sjelden anledningen til å treffe en av våre beste naturfotografer og filmprodusenter, kjent for fengende bilder og engasjert, personlig fortellerstil. Kvelden har kommet i stand gjennom et samarbeid mellom Oppdal kulturhus og Frivillighetssentralene i Oppdal og Rennebu.


23. september:                                Midt Liv som Elsa – Elsa Lystad

Med slående humor, bitende selvironi og uimotståelig sjarm gir humorens Grand Old Lady oss et hylende morsomt innblikk i et rikt og mangfoldig liv, både i og utenfor rampelyset. Med 62 filmer, 160 hovedroller og utallige TV-produksjoner bak seg er Elsa Lystad feiret som «seriøs» skuespiller og elsket som grenseløs humorist med et helt utrolig trøkk og talent for improvisasjon. I Mitt liv som Elsa slippes både artisten, skuespilleren og det humoristiske mennesket løs med et sylskarpt skråblikk på tilværelsens forunderlige persongalleri. Sammen med sin musikalske «vaktmester» Petter Anthon Næss byr hun på en fantastisk feststund.29. september:                                Karius og Baktus - Riksteatret

Ikke gjør som mora di sier!

Gjør deg klar for besøk av to energiske små karer som tar innersvingen på både liten og stor. Riksteatret viser den ”originale” Karius og Baktus - tro mot Thorbjørn Egners historie og garantert godt barneteater.  VG:  "En forestilling hvor alle de yngste får gjenkjennelsen, og vi voksne underholdes (terningkast 5)8. oktober:                                         Ibsens ”Samfunnets støtter” - Riksteatret

Rikstatret kommer med et stjernelag av skuespillere med Henrik Ibsens ”Samfunnets støtter”. Henrik Mestad, Iren Reppen, Anne Ryg og Per Christian Ellefsen står alle på scenen i dette stykket.  Samfunnets støtter er Ibsen på sitt mest underholdende. Det handler om kjærlighetssvik, løgn og hemmeligheter – og ikke minst om ære, karriere og slue forretninger. Spennende som en kriminalhistorie, heftig som en kjærlighetsroman, like dagsaktuell som kveldens tv-nyheter.9. oktober:                                         Fra Toten til Nå – Inger Lise Rypdal

Det blir høydepunkter og slagere fra en enestående karriere som går gjennom seks tiår når INGER LISE RYPDAL inntar Oppdal Kulturhus 9. oktober. ”FRA TOTEN TIL NÅ” strekker seg fra talentkonkurransen hun vant hjemme på Toten med ”These Boots Are Made For Walking” til kritiker- og publikumsfavoritter som ”Over You” og ”Glir forbi” fra årets sesong av ”Hver gang vi møtes”. Alt ligger til rette for en festkveld med musikkhistorisk sus.

1. november:                       Arne Benoni – En vandring i countryhistoriens historie 

Arne Benoni geleider deg gjennom amerikansk musikkhistorie og omtaler skjebnen til noen av de mest betydningsfulle artistene i denne utviklingen, som har betydd noe for ham som artist. Arne Benoni er den eneste norske Countryartisten med låter på Billboards Hot 100 liste og som har mottatt fra IMOF The Distant Accords Award (tilsvarer Emmy). Han har opptrådt på The Grand Ole Opry i Nashville og Wembley i London, spilt inn duetter med Lynn Anderson og Dottie West og deltatt i landsdekkende TV show i USA, radioshow med Chet Atkins og tunert i USA og Europa. I 2014 har Arne hatt stor suksess med sin kabarèt om Jim Reeves og hans musikk. I 2015 vil han dele denne allsidige Country-kunnskapen med det norske publikum.6. november:                                Jonas Fjeld med band

Jonas Fjeld tilbake til Oppdal - denne gangen med eget band! Jonas Fjeld har vært i Oppdal Kulturhus to ganger tidligere og har begge gangene trukket fulle hus, da med Chatham County Line.

Jonas Fjeld trekker for tiden fulle hus rundt omkring i landet.  Den folkekjære artisten har i alle år hatt et stor og trofast publikum,  og har etter deltakelse i TV-programmet «Her gang vi møtes…..» sist vinter nådd et enda bredere publikum.12. november:                            EGO – Nils Ingar Ådne (Nilsi))

Nils-Ingar har brukt sitt morsomme og observante skråblikk for å lage showet EGO der han tar for seg hvor bra vi egentlig har det i her på berget. Nordmenn lever på balkongen til verden; folk kjøper hytte i Thailand og det grilles kamskjell på Larkollen. Trauste jordnære nordmenn har over natta fått penger mellom henda. Eirik Blodøks har rett og slett vunnet i lotto. Det blir humor av sånt!

Med glimt i øyet og et innhold som gir publikum høy gjennkjennelses-faktor er dette et humorshow du virkelig vil le av.  VG ga terningkast fem etter premieren på showet i februar i år.20. november:                          Odd Nordstoga med band

Odd Nordstoga tilbake i Oppdal! Odd har samarbeid med brødrene Ivar og David Vogt frå Real Ones, og laga ei ny plate som kommer ut i oktober. Og når en gir ut nye plater, drar en på turné, og det er akkurat det som skjer nå i høst. Med seg på tur har Odd David Wallumrød på tangenter, Torstein Lofthus på trommer, Tor Egil Kreken på bass og Øyvind Blomstrøm på gitar.

Om plata sier Odd selv: «Eg har aldri vore så nøgd med ei innspeling før, og eg brenn etter å få det ut. Brenn etter å spela det for folk. Så dette, dette kan aldri gå bra. Det må vera noko eg ikkje har tenkt på …».

 


5. desember:                         Charlie Rackstead & The Sticklesbergen Ramblers

Kl. 18:30  Bill.: 290/255

Charlie Rackstead er han norsk-amerikaneren du kanskje har hørt på radioen. Han du kanskje har hørt på Lønsj i NRK P1, under navnet Charlie Rackstead lurer nemlig selveste Rune Nilsson fra NRK seg. I kulturutveks-lingens tjeneste oversetter han norske låter til engelsk og fremfører dem hjemme i Minnesota sammen med bandet sitt The Sticklesbergen Ramblers J (med bl.a Sola Johnsen fra Dumdum Boys).

Charlie har blant andre oversatt Knudsen & Ludvigsen, Jokke & Valentinerne, Raga Rockers, Marius Müller, Kine Hellebust, De Lillos, Lynni Trekreem, Halvdan Sivertsen og Randi Hansen.


God kulturhøst til alle!