Fasiliteter

E-post: heidi@oppdalkonferanse.no
Nettadresse: www.kongsvold.no
Antall rom: 32
Romkapasitet: 74 sengeplasser
Møteromskapasitet: 60

Kongsvold Fjeldstue

Øverst i Drivdalen inntil Dovrefjell nasjonalpark ligger Kongsvold Fjeldstue, et historisk hotell med tradisjoner fra 1100-tallet.

 

Overnatting siden 1100-tallet

Å kunne ønske velkommen til et mat- og overnattingssted med tradisjoner tilbake til 1100-tallet, er ikke alle forunt. Men så lenge siden er det faktisk at Norges daværende konge, Eystein, lot bygge de første sælehusene på Dovrefjell for trette og sultne veifarende mellom Nidaros og Oslo.

Kongsvold er et historisk hotell med tradisjoner. Et tun med over 20 hus som er restaurert i samarbeid med riksantikvaren. I følge Rough Guide: "one of the most charming places to stay in the whole of Norway".

På Kongsvold tar vi godt vare på gjestene våre og du blir ekstra inspirert med så mye kultur inne og natur ute. Vi kan garantere en helt annen atmosfære enn du finner på moderne kurs- og konferansehotell. I tillegg til topp forpleining, praktiske lokaler, gode senger, frisk luft og et matstell du knapt finner maken til.

I dag er det ikke bare veifarende som stopper på Kongsvold. Her vies brudepar på tunet, sølvbryllup feires i salonger og kurs og konferanser avholdes. Alt akkompagnert av et matstell det knapt finnes maken til.

Hva konger angår, har mange vært innom, både i ny og gammel tid. Det var da daværende Kong Fredrik IV som navnga stedet, da han lot seg fascinere på sin kroningsferd i 1704. Det finnes til og med en kongestol med sin egen historie, som vertskapet gjerne forteller.

«Da Kong Haakon VII ikke rakk å sitte på stolen vertskapet på Kongsvold hadde laget i stand til besøket hans i 1921, satte de stolen på stabburet. Og der ble den stående til Kong Harald V kom på besøk og fikk høre historien i 2001.»

Fakta
- 32 rom med dusj og wc
- Totalt 74 senger fordelt på dobbelt-, enkelt- og familierom
- Spisesal med plass til 74 gjester
- Trivelige salonger og peisestue
- Kurssal og møterom for 65 personer
- Hyggelig tun og en flott historisk atmosfære
- Spennende kjøkken inspirert av fjellheimen omkring
- Alle skjenkerettigheter

Du kan velge mellom å overnatte i Hovedhuset som inkluderer Hovedhuset nedre, Trollheim eller øvrige hus.

 

Bakgrunnsbilde