Hver dag kl 09.00 eller 10.00 fra medio juni, hele juli og august, samt weekender i september går det faste guidede turer (ca fire- fem timers gange) fra Kongsvold eller Oppdal stasjon og inn i Moskusens rike. Ellers i året, både sommer og vinter, ordner vi moskusguider etter avtale. En moskussafari varer fra 3 til 5 timer og vinterstid bruker man ski eller truger og kan den kombineres med en hundesledetur. Maks antall per guide: ca 25 stk.
Telefon: 72 400 800 eller 72 40 43 40
E-post: post@oppdalbooking.no / post@kongsvold.no
Nettadresse: www.moskussafari.no

Moskussafari

Safari i Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark med guider som vet hvor moskusdyrene går, så vi kan nesten garantere at du får se moskus.

Det er også stor sjanse for å møte reinsdyrflokker og se fjellryper. Guidene forteller også om plante- og dyrelivet i nasjonalparken.

Turen går langs en sti opp mot fjellet, i flott terreng. Moskussafari passer for alle som er vant til å gå tur. Det kan være grupper, enkeltpersoner, familier, gamle, unge eller firmaturer. Erfarne guider deler sin kunnskap om tilnærming av Moskus og leder følget slik at det ikke forstyrrer dyrene. Guidene avgjør hvilken avstand gruppa stopper på.

ca 240 moskusdyr i 2009

Moskusoksen er ikke kjent for å være spesielt aggressiv. Dette gjelder selvsagt om du ikke kommer dem for nær. Moskusen kan virke tung og klumsete, men kan faktisk komme opp i en fart på 60 kilometer i timen. Antall moskus vår 2009 var 200 før kalving, og ca 240 etter kalving.
Flotte fotomuligheter
Turen gir flotte fotomuligheter og de fleste har med kamera. Alt ifra små kompakte til mere profesjonelle kamera. Turen gir også et innblikk Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark, både gjennom kulturminner, plante og dyreliv som passeres på turen. Ganske jamt ser vi ryper og noen ganger rein.

Praktisk informasjon

Priser:
Kongsvold: voksen kr 300,-/barn (under 15 år) kr 275,-
Oppdal Booking: voksen kr 325,-/barn (under 15 år) kr 225,-

Sesong: Daglige turer i perioden juni til august.

Bestilling:
Oppdal Booking, telefon 72 400 800 eller post@oppdalbooking.no
Kongsvold Fjellstue: telefon 72 40 43 40 eller post@kongsvold.lno

Varighet: Ca 5-6 timer fra oppmøte. Rastepause med kaffeservering.
Bekledning/utstyr: Godt fottøy, klær etter forholdene, matpakke og drikke.
Oppmøte: Oppdal stasjon kl 09.00/Kongsvold Fjeldstue kl.10.00.
Max antall: ca 25 stk.

Bakgrunnsbilde